Ommen

Ommen02Tussen de bossen aan de oever van de Vecht ligt Ommen, een oude Hanzestad. Ommen ontstond al vóór 1000 na Chr. op een doorwaadbare plaats in de Vecht en is sinds 1243 echt een stad door de Bisschop van Utrecht verleende stadsrechten.

Gemeente Ommen bestaat uit de stad zelf, de plaatsen Lemele, Beerzerveld, Vilsteren, Vinkenbuurt & Witharen en een twintigtal buurtschappen.

In de directe omgeving van Ommen vindt u o.a. terreinen van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de Stichting Landschap Overijssel. Hier bevinden zich mooie natuurgebieden zoals de zandverstuiving “de Sahara”, vele vennetjes en de prachtige heidevelden op de Lemeler- en Archemerberg. Hier zijn diverse wandel- en fietsroutes uitgezet, die u langs verschillende bezienswaardigheden leiden.

Door haar ideale ligging is Ommen ook zeer geschikt voor watersportliefhebbers. Aan de Vecht en de Regge zijn tal van gelegenheden om kano’s, boten en waterfietsen te huren of een tochtje met de rondvaartboot te maken naar Dalfsen of Vilsteren.

In de zomermaanden organiseert de Gemeente elke woensdag Ommer Bissingh. Spetterende zomerevenementen met verschillende thema’s.

Natuurinformatiecentrum Ommen
U kunt hier terecht voor alle informatie over de natuurgebieden van de gemeente Ommen, Natuurmonumenten, Landschap Overijssel en Staatsbosbeheer.
Ommen,Ommer Bissingh, ommen, zomer festival,tinnen figuren museum
Streekmuseum, gevestigd in een unieke zeskantige houtzaagmolen. Tijdens openingstijden kan de molen bezichtigd worden.

Het Nationaal Tinnen Figuren Museum
Gevestigd in het voormalige stadhuis aan de Markt leer je van alles over de wereld-, vaderlandse en bijbelse geschiedenis aan de hand van bijzonder gedetailleerde en met de hand beschilderde tinnen figuren die vaak in bijpassende diorama’s zijn geplaatst. Er worden rondleidingen en demonstraties gegeven en in vakanties zijn er met regelmaat workshops waarbij tinnen figuurtjes beschilderd kunnen worden. Een museum dat zeker een bezoek waard is!

Huizen en kastelen

Landgoederen
Ommen kenmerkt zich onder meer door haar drie landgoederen. Van een zeventiende-eeuwse Havezathe tot een kasteel met gracht uit 1715.
Landgoed Het Laer
Landgoed Eerde
Landgoed Vilsteren

Vilsteren

Molens
Nederland staat bekend om haar molens. On de gemeente Ommen staan nog vijf molens waarvan er vier eigendom zijn van de gemeente.
Korenmolen De Lelie.
Molen Den Oord.
De Besthmenermolen.
Molen De Konijnenbelt.
De Vilsterse Molen.

Zin om te golfen? Breng een bezoek aan één van de mooiste bosbanen van ons land. Aan de rand van het Ommerbos in buurtschap Arriën liggen de golvende greens en fairways van
Golf & Country Club Hooge Graven. Omsloten door loof- en naaldbomen is het heerlijk tot rust komen tijdens en na een ontspannen rondje golf. Hooge Graven bestaat uit een 18 holes bos- en heidebaan, een 9 holes Par-3-bosbaan, een putting en pitching green met oefenbunker en een overdekte driving range.

Reacties zijn gesloten.