Geocaching

Geocachen is de moderne variant van schatzoeken: net zo lang puzzelen tot je de schat (de ‘cache’) gevonden hebt! Met je GPS apparaat of smartphone download je voor vertrek een tocht, die je ter plekke kunt gaan volgen. Er zijn allerlei soorten tochten: korte en lange, hersenkrakers en makkelijke puzzels, tochten voor kinderen, voor wandelaars, fietsers, kanovaarders, puzzels met foto-vragen, wiskundige vragen of geologische vragen… De mogelijkheden zijn eindeloos! Geen wonder dat geocachen overal ter wereld steeds populairder wordt.

Waar vind je de routes?
Geocachen is een liefhebberij; de routes worden uitgedacht, aangelegd en onderhouden door vrijwilligers. Op www.4caching.eu kun je de routes bekijken die op dit moment in Overijssel actueel zijn. Download de gratis app, kies een regio, een route, downloaden en …. op pad! Heb je de schat gevonden? Een berichtje achterlaten op internet geeft een volgende bezoeker een indruk van de route.

Meer informatie
Meer weten? Op www.4caching.eu vind je meer uitleg over het geocachen. Hier vind je ook verwijzingen naar andere websites.

 Zin in een avontuur?
Kom schatzoeken in het Vechtdal!

 


Praktische tips

  • Download voor vertrek de route op je GPS apparaat of smartphone.
  • Schat gevonden? Vergeet niet een berichtje achter te laten op internet voor de volgende bezoeker.
  • Controleer jezelf op teken na de zoektocht.

Reacties zijn gesloten.