Hellendoorn/Nijverdal

speurtocht, Sallandse HeuvelrugDe gemeente Hellendoorn ligt aan de voet van het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. In het bezoekerscentrum wordt informatie gegeven over dit gebied met z’n uitgestrekte heidevelden en dichte boscomplexen. Neem een kijkje in Natuurdiorama Holterberg waar kinderen zowel binnen als buiten een speurtocht kunnen doen.

In Hellendoorn is door de eeuwen heen veel van de historie bewaard gebleven. Er zijn maar liefst 5 musea. Kijk op  vvvhellendoorn.nl voor meer informatie.

Naast Avonturenpark Hellendoorn zijn er nog verschillende andere leuke gelegenheden die te bezoeken zijn. Denk eens aan het Lage Veld; de recreatieplek, vol spetterende waterpret, sportieve uitspattingen en een indrukwekkende natuur of aan de Schaapskooi Wierdense Veld aan het Dalkruid in Nijverdal. Ook is het Gerrit Valk’s Bakkerij- en IJsmuseum in Hellendoorn een leuk uitje. Dit museum toont ontwikkelingen in bakkerij- en ijsbereidingsmethoden. Tevens is Landgoed Schuilenburg ook een bezoek waard. Kortom genoeg te doen in Gemeente Hellendoorn/Nijverdal!

avonturenpark, hellendoorn,attractie

Reacties zijn gesloten.