Varen

De Vecht en de Regge stromen door het Vechtdal. Varend het gebied met op een heel andere manier ontdekken. Er zijn verschillende manieren om het gebied te verkennen.

Rondvaarten
Rederij Peters maakt rondvaarten over de Overijsselse Vecht tussen Ommen en Dalfsen. Een andere tocht gaat van Ommen naar de monumentale sluis van Vilsteren en terug. Het vaarseizoen ligt tussen 15 maart en 1 december. Het schip is rolstoeltoegankelijk en er is een invalidentoilet aan boord.

Luxe sloep
Per luxe elektrische sloep kan ook de Vecht bevaren worden. Er zijn verschillende mogelijkheden via Rederij Peters. Of via een arrangement van de Vechtdalhoeve in Arriën. Er kan stroomopwaarts gevaren worden richting het natuurgebied waar de Brandrode Vechtdal runderen verblijven.

Fluisterboot
fluisterboot, laarbrug,varenMet een fluisterboot kunnen de rivieren de Vecht en de Regge bevaren worden. De fluisterboten hebben een door accu´s aangedreven elektromotor. Ze zijn eenvoudig te besturen. Er is geen vaarbewijs voor nodig. Deze bootjes kunt u huren bij Rederij Peters.

Roeiboot, Kano of Kajak
Maar nostalgisch varen in een roeiboot of kanovaren is uiteraard ook mogelijk. Lekker dobberen in een Canadese kano (3 volwassene of 2 volwassenen en 2 kinderen), kajak (1 persoon) of in een reuzekano (8 tot 12 personen) of een afzaktocht maken waar bij over de Regge en de Vecht wordt terug gevaren naar Ommen.

Bekijk het prachtige landschap vanaf het water!

Er zijn uiteenlopende mogelijkheden voor een dagje op het water!


Praktische tips

  • Reserveren is verstandig.
  • Neem een verrekijker mee.
  • Picknicken onderweg met eigen gevulde mand of in combinatie met een arrangement maakt de vaart compleet. Onderweg zijn leuke plekjes om aan te meren.
  • Zwemvesten voor kinderen zijn een must.

Reacties zijn gesloten.