Dalfsen

Het dorp Dalfsen, gelegen aan de Overijsselse Vecht, vormt het voorzieningencentrum voor een groot deel van de gemeente. Het dorpscentrum doet zeer gezellig aan: het groen, de vele bankjes, de sfeervolle verlichting en de nieuwe bestrating geven de kleine straatjes een leuk aanzien.

Rond de Nederlands Hervormde Kerk kunt u een aantal mooie en monumentale en gerestaureerde pandjes bekijken en achter het dorpscentrum bevindt zich nog een oude gerestaureerde molen; deze is nog in werking en te bezichtigen.
De omgeving van Dalfsen wordt gekenmerkt door een prachtige natuur; u kunt heerlijk fietsen of wandelen door de bossen, heidevelden en langs oude rivierarmen.

Dalfsen is rijk aan kastelen en havezaten, zoals kasteel Rechteren, Huis Den Berg en Huize de Mataram. Ruim 2000 ha. aan landgoederen is opengesteld als wandelgebied.

Elk jaar worden verschillende gezellige activiteiten in Dalfsen georganiseerd. Zoals de Lentefair in het voorjaar en de Blauwe Bogen Dagen de laatste twee vrijdagen van juli en de eerste twee vrijdagen van augustus.

Dalfsen beschikt over een passantenhaven waar de boot zowel in de haven als aan de kade aangelegd kan worden. Maar wie niet zelf wil varen kan ook een rondvaart of een enkele reis vanuit Ommen naar Dalfsen maken. Een schitterende tocht over de Vecht van bijna twee uur. Kijk op onze Varen-pagina voor meer informatie.

Dalfsen,Tuin, Landgoed De Horte,wandelen

Huizen en Kastelen
Dalfsen heeft een rijk adellijk verleden. Dit is onder andere te zien aan de prachtige monumentale boerderijen, kastelen en huizen die het landschap tekenen.

Kasteel Rechteren – Een zeer indrukwekkend bouwwerk, met een imposante verdedigingstoren uit de 14e eeuw. Het kasteel is goed te zien vanaf de weg van Vilsteren naar Dalfsen, maar het kasteel, de tuinen en het park zijn niet toegankelijk voor het publiek.

Havezate Den Berg – Deze havezate is gelegen in een prachtige natuurrijke omgeving met uitzicht op de Bergerallee.

Den Aalhorst – Een prachtig landhuis uit ca. 1700.

Huize De Mataram – Het huidige huis Mataram is van recente datum, 1905. De fraaie buitenplaats is omgeven door een gracht waarlangs de Mataramweg loopt. Het huis van binnen is niet te bezichtigen. Het landgoed is opengesteld.

Huize De Horte – Dit 70 ha. grote landgoed is in beheer en eigendom van Landschap Overijssel. Het landgoed en tuin is opengesteld voor vrije wandeling.

Huize De Leemcule – Dit fraaie buitenhuis dat wordt omgeven door grachten, dateert uit 1824.

De Ruitenborgh – Dit huis was vroeger een belangrijke havezathe in de vorm van een kasteel. Het huis van binnen is niet te bezichtigen.

Molens

De Westermolen – Deze achtkantige stellingmolen is in 1818 gebouwd en in 1987 gerestaureerd. De molen is maalvaardig en draait op vrijwillige basis. De openingstijden zijn zaterdag van 10.00 – 12.30uur.

Dalfsen,Wandelen, Landgoed De Horte

Reacties zijn gesloten.