Natuur

wandelenVanaf ’t Giethmenseveld kunt u diverse fiets- en wandelroutes volgen. Er zijn vanaf het park diverse routes uitgezet met een beschrijving. Het gebied biedt een verscheidenheid aan natuur, weilanden, bossen en heide.

De Lemelerberg bevindt zich op korte afstand van het park. De schaapskudde kunt u hier nog tegenkomen. In oktober 2018 is het Landschap Overijssel begonnen op grote schaal bos weg te halen om de heide te herstellen. Meer informatie over de werkzaamheden vindt u op de webpagina Werk aan de winkel.  U vindt daar ook links naar de tot nu toe verschenen nieuwsbrieven.

Tussen de rivierdalen van de Vecht en de Regge ligt een afwisselend gebied met naald- en loofbossen, heide, vennen en stuifzanden. Tevens is het natuurgebied bij Ommen erg aantrekkelijk en makkelijk per fiets te bereiken. De boswachterij Ommen is 762 hectare groot en maakte vroeger, samen met het natuurgebied Eerde, deel uit van de Havezate Eerde. Het landgoedkarakter kunt u in de boswachterij herkennen aan de rododendronstruiken en de fraaie beukenlanen.

wandelen04

De boswachterij Ommen bestaat onder andere uit twee vennen, het Besthmenerven en het Zeesserven, beter bekend als ‘De Meertjes’.

Een mooi contrast met deze ‘meertjes’ vormt De Sahara, een levende zandverstuiving, een ideale speelplek voor kinderen.

Daarnaast zijn er volop mogelijkheden om de omgeving vanaf het water te beleven, zelf te vliegen of een vliegtuig op afstand te besturen, een uitdagend ATB-parcours te rijden of een heerlijke tocht te paard te maken.

In het Natuurinformatiecentrum Ommen vindt u informatie over de natuur en recreatie in de omgeving van Ommen. Maak eens een excursie met de boswachter, altijd interessant en gezellig.

Reacties zijn gesloten.